Workshops

ONDERZOEK JE EIGEN BODEM!

Voor moestuin, tuinbouw, achtertuin, akkerbouw, permacultuur en voedselbos

Eendaagse bodemworkshop

met Gerard Hotho (Biologisch Onderzoek Gennep)

Zondag 17 oktober of zondag 24 oktober 2021

10:00-18:00 in de kas van de Genneper Hoeve, Eindhoven, Tongelreeppad 1

WORKSHOP BODEM CHROMATOGRAFIE

Een alternatieve, verbindende methode van bodemonderzoek

Neem je eigen bodemmonster mee van je moestuin, tuinbouw, achtertuin, akker of permacultuur en doe mee met deze praktische workshop bodem chromatografie. De chromatografie is een onderzoeksmethode die inzicht geeft in de waterhuishouding en doorluchting van de bodem, bodemleven, humusvorming, bodemchemie en vele andere zaken. Hierdoor word je uitgedaagd na te denken over wat er speelt in, op en rond je bodem en kun je gericht de bodemkwaliteit verbeteren.

Onderdeel van het programma is een presentatie over bodemchromatografie inclusief een inleidende uitleg over hoe chroma’s te lezen zijn. Bij voldoende interesse wordt een terugkom avond georganiseerd waar alle gemaakte chroma’s besproken worden.

Voor meer info over bodem chromatografie zie deze website onder onderzoeksmethoden/chromatografie.

Kosten inclusief al het materiaal: normaal €70, studenten en zij die moeite hebben het volledige bedrag te betalen €50. Lunch op verzoek €5.

Registreren voor de workshop kan via info@bio-research.nl met als onderwerp “Chroma Workshop”.

Gerard Hotho is een onderzoeker die ruim 10 jaar heeft gewerkt in de natuurkundige laboratoria van TNO en Philips. Sinds 12 jaar werkt hij ook met een meer holistisch wetenschappelijke benadering.