Voedselonderzoek

Een omvattende kijk op voedselkwaliteit

Biologisch Onderzoek Gennep onderzoekt voedselkwaliteit met de kristallisatiemethode. De kristallisatiemethode brengt de vitaliteit van voedsel aan het licht. Dit gebeurt door middel van kristallisatiebeelden, die een omvattende, samenhangende blik werpen op het onderzochte voedsel. Er worden geen inhoudsstoffen gemeten, maar de vitaliteit wordt in kwaliteiten uitgedrukt zoals bijvoorbeeld harmonisch, samenhangend, mooi afgerijpt, of juist krachteloos, afstervend, structuurloos. Er bestaat daarbij een groot scala aan kwalitatieve omschrijvingen.

We maken een uitgebreid onderzoeksrapport van onze bevindingen, waarin karakteristieke kristallisatiebeelden worden getoond met een beschrijving van de kwaliteiten die erin waargenomen worden. Vaak zijn een aantal van die kwaliteiten ook voor de leek goed waarneembaar op de kristallisatiebeelden, zodat de klant die onderzoeksresultaten zelf kan verifiëren – en indien gewenst ook anderen de kwaliteit van zijn product kan laten zien. Een zogenaamde stress-test kan onderdeel uitmaken van het onderzoek. Met een stress-test wordt nagegaan hoe een onderzocht sample op een toegepaste stress reageert; hierbij geldt dan dat hoe minder sterk de reactie op de toegepaste stress, des te hoger de kwaliteit.

Bent u geïnteresseerd om kwalitatief hoogwaardig voedsel voor uw klanten/afnemers te produceren, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Kosten Voedselonderzoek

De prijs voor een onderzoek met de kristallisatiemethode bedraagt €140 per test (12 kristallisatiebeelden) inclusief uitgebreid rapport en overleg over de bevindingen. Per onderzoek zijn soms meerdere tests nodig. Het aantal tests wordt vooraf met de klant besproken.