Voedselonderzoek

Een omvattende kijk op voedselkwaliteit

Regulier onderzoek naar voedselkwaliteit is vaak zoeken naar een bepaald stofje dat gezond zou zijn, en tot op zekere hoogte geldt dan dat hoe meer van dat stofje aanwezig is des te hoger de kwaliteit is. Hiermee wordt het ene stofje echter uit zijn verband met de rest van het product gehaald, en zo vind je zeker geen omvattende, samenhangende indruk van de voedselkwaliteit van je product. Er bestaan echter onderzoeksmethoden die wel deze omvattende blik kunnen werpen op voedselkwaliteit. Met dergelijke onderzoeksmethodes werkt Biologisch Onderzoek Gennep al sinds haar oprichting in 2015 en de ervaring gaat terug tot 2007. Bij ons krijgt u dus geen overzicht van de in het voedsel aanwezige stoffen, maar kwalitatieve omschrijvingen van uw product, zoals b.v. ‘samenhangend’, ‘harmonisch’, ‘krachtig’, ‘in balans’, ‘beweeglijk’, ‘goed afgerijpt’ en ‘sterke mate van verstijving’. We maken een uitgebreid onderzoeksrapport van onze bevindingen, waarin karakteristieke kristallisatiebeelden worden getoond met een beschrijving van de kwaliteiten die erin waargenomen worden. Een zogenaamde stress-test kan onderdeel uitmaken van het onderzoek. Met een stress-test wordt nagegaan hoe een onderzocht sample op een toegepaste stress reageert; hierbij geldt dan dat hoe minder sterk de reactie op de toegepaste stress, des te hoger de kwaliteit.

Bent u geïnteresseerd om kwalitatief hoogwaardig voedsel voor uw klanten/afnemers te produceren, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

De prijs voor een onderzoek met de kristallisatiemethode bedraagt €140 per test (12 kristallisatiebeelden) inclusief uitgebreid rapport en overleg over de bevindingen. Per onderzoek zijn soms meerdere tests nodig. Het aantal tests wordt vooraf met de klant besproken.